Tagtomat – Blomster frø

DKK 50,00

Disse frø er en del af TagTomats frøkollektion vol. II, hvor den gode dyrkningsoplevelse sættes i højsædet. Kollektionen består af frø med en meget høj spiringsprocent – de samme frø, som professionelle gartnere og landmænd bruger. Alle grøntsagsfrø er økologiske, og de pakkes i TagTomats butik på Nørrebro i København med hjælp fra frøpakkemaskinen frøken Bertha.

Mængden af frø i posen er tilpasset dit behov som hjemmedyrker, så du får en god dyrkningsoplevelse og undgår at have en masse frø tilovers, som samler støv og forringes over tid.

Indhold: ca. 10g økologiske frø

Frøposer:

Dansk Natureng
Frøene i denne blomsterblanding er et miks af en- og flerårige vilde arter, der er nøje udvalgt til at skabe blomsterenge og -marker, som man kender dem fra Danmark. Blandingen kan desuden kombineres med græs for at skabe en naturlig dansk vildeng, der giver et naturligt levegrundlag for sommerfugle, vilde bier samt andre insekter. Frøene er høstet i Danmark.
Indhold (kan variere en smule): Klinte, kornblomst, esparsette, hvid okseøje, kornvalmue, cikorie, slangehoved, dagpragtstjerne, hundetunge, blæresmælde, alm. kællingetand, alm. røllike, gul snerre, rødkløver, aftenstjerne, gul okseøje, kommen, alm. torskemund, vild gulerod, nikkende limurt, moskuskatost, bibernelle.

Vindblæst Blomsterblanding
Denne frøpose indeholder en blanding af vindstærke urter, der tåler at vokse i områder med meget kraftig vind og blæst. De vindstærke planter har fleksible stængler, der gør det muligt for dem at bøje sig og svaje uden at knække. Det kan desuden være en god ide at installere små vægge eller hegn, evt. ud af vindstærke buske eller træer, eller at grave små beskyttende fordybninger for at skabe ekstra vindbeskyttelse.
Indhold (kan variere en smule): Viol, frøkenhat, valmue, øjeblomst, middagsblomst, balsamin, sløjfeblomst, guldvalmue, nellike, ridderspore, brandbæger, okseøje, løvemund, petunia, biblomme, portulak, Collinsia, Leptosiphon.

Biernes Blomsterblanding
Blomsterfrøene i denne pose består af særligt udvalgte hjemmehørende en- og flerårige arter med nektarrige blomster, der vil falde lige i biernes smag. Når du sår denne blanding, giver du derfor bierne en hjælpende hånd og medvirker til deres overlevelse.
Indhold: Esparsette, slangehoved, rødkløver, kællingetand, honningurt, timian, purløg, blodkløver, boghvede, hjulkrone, stolt kavaler, kornblomst, knopurt.

Skyggefuld Engblanding
Frøene i denne engblanding er nøje udvalgt blandt blomster og græsser, der kan vokse de steder, hvor der er allermindst sol. Arterne er velegnede til steder med mindre end 6 timers sol pr. sommerdag, og frøene er primært hjemmehørende og så vidt muligt høstet i Danmark.
Indhold (kan variere en smule): Rød svingel, alm. rapgræs, mosebunke, alm. hvene, skovjordbær, nældeklokke, hulkravet kodriver, løgkarse, dagpragtstjerne, ramsløg, natviol, akeleje.

Sommerfuglens Blomsterblanding
Blomsterfrøene i denne pose er nøje udvalgt med nektarrige arter til sommerfuglene og værtsplanter til deres larver. Frøene er primært hjemmehørende og så vidt muligt høstet i Danmark.
Indhold: Velduftende aftenstjerne, alm. hjulkrone, alm. røllike*, slangehoved*, atlaskblomst, brudeslør, hulkravet kodriver*, humle-sneglebælg*, judaspenge, knoldet mjødurt*, havepurpursolhat, gyldenlak, kornblomst, morgenfrue, kæmpe marguerit.
* = gode værtsplanter

Spiselig Blomsterblanding
Blomsterfrøene i denne pose er særligt sammensat til at være en fryd for øjet og give dig kulinariske oplevelser i køkkenet. Frøene er primært hjemmehørende og så vidt muligt høstet i Danmark.
Indhold: Blå hør, boghvede, morgenfrue, gul okseøje, hjulkrone, cikorie, purløg, natviol, bibernelle, rød kløver, jomfru i det grønne, kornblomst, løgkarse, tagetes.

Ryd
0